Rezervoari za kišnicu i sakupljanje kišnice

Plastični vertikalni rezervoari - JADARPLAST

Rezervoari za kišnicu i sakupljanje kišnice

Sakupljanje kišnih voda danas sve više ima smisla i odličan je način upotrebe svih onih izgubljenih litara vode koja se spušta kroz odvode i oluke, zapravi jedna vrsta visoke ekonomičnosti. Uhvatiti kišu čini još smisla kada razmišljate o činjenici da se 40% godišnje potrošnje vode koristi za ispiranje toaleta ili zalivanja vrta. To iznosi zaista mnogo, 250.000 do 300.000 litara vode po domaćinstvu koja se svake godine bukvalno ispušta u kanalizaciju. Čuvanje vode u kišovitom danu je pametna ideja. Ovo je prvi korak u procesu sakupljanja kišnice.

Upotreba kišnice može potencijalno uštedeti hiljade litara vode godišnje za domaćinstvo za druge potrebe gde je kišnicu sasvim razumno koristiti.

Sada kada smo utvrdili da je sakupljanje kišnice odlična ideja, sledeća odluka je koja vrsta rezervoara za vodu je potrebna za čuvanje kišnice koju sakupljate. Odnosno kakav rezervoar za kišnicu da uzmete.

Prvi korak u procesu selekcije rezervoara je:

Odlučiti koliko je vode potrebno, a to je za domaćinstvo ili vrt ili za upotrebu na otvorenom?

Kako želite da koristite rezervoar za vodu je od suštinskog značaja za odabir rezervoara za vodu. To jeste da li ćete koristiti vertikalni plastični rezervoar za vodu ili horizontalni plastični rezervoar cisterne za vodu srazmerno pomenutoj koričini.

Drugi faktor koji treba razmotriti je koliko je domaćinstvo veliko – da li se sastoji od samo dve osobe ili je veća porodica od pet do čest članova.

Nakon procene vaših potreba za vodom, sledeći korak je da odredite koliko vode se može uhvatiti sa krova kuće, šupe ili drugih zgrada po kojima padaju kiše. 

Kada se utvrdi ukupan ulov vode, sledeća obrada treba da utvrdi koliko puta godišnje rezervoar može da se popuni. Ovaj proračun se zasniva na dnevnoj potrošnji i oblicima padavina područja. 

Nakon svih ovih razmatranja i proračunavanja sigurno vam se isplati da nabavite rezervoar za sakupljanje kišnice.

IZRADA PLASTIČNIH PROIZOVDA MODELOVANJE PLASTIČNIH PROIZOVDA
Ukoliko imate potrebe za našim plastičnim proizvodima za Vaše domaćinstvo, za pokretanje ili nadogradnju Vašeg biznisa, naš profesionalan tim je u službi Vašeg zadovoljstva i ispunjavanja vaših potreba.

Stojimo vam na usluzi za sva pitanja i dogovore.

Posetite nas ili pozovite, i uverite se zašto smo najbolji u regionu.

Težimo da u što kraćem roku odgovorimo na vaše zahteve sa proverenim kvalitetom po najpristupačnijim cenama.

Zahtev za ponudu